Team Boris bestaat uit een kleine vaste groep enthousiaste leidsters. De leidsters werken al minimaal 11 jaar samen, sommigen al ruim 16 jaar. Hierdoor zijn ze erg goed op elkaar ingespeeld en er staat altijd een vast gezicht op de groep.

Alle pedagogische medewerksters zijn gediplomeerd, en hebben hun BHV en KinderEHBO diploma.
Ieder jaar hebben wij een aantal stagiaires, omdat wij het belangrijk vinden dat toekomstige pedagogische leidsters goed opgeleid worden.

Ook werken wij met vrijwilligers, zoals opa Boris. Vrijwilligers zorgen bijvoorbeeld voor de tuin, of doen klusjes. Andere vrijwilligers komen even voorlezen, muziek maken of knutselen. Het is altijd erg gezellig wanneer een vrijwilliger komt. Alle vrijwilligers zijn uiteraard in het bezit van een VOG.

De meiden stellen zich graag aan u voor:

 

Leontine

Mijn naam is Leontine Balk. Ik werk op donderdag en vrijdag. Ik ben 52 jaar, getrouwd met Jan en samen hebben wij een dochter, Josefien. Ook hebben wij een hond, Jip, waar ik graag mee wandel. Na het voortgezet onderwijs ben ik HBO-SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening) gaan studeren en vervolgens gaan werken op een Medisch Kleuter Dagverblijf. Dit heb ik zo’n 7 jaar gedaan en toen zag ik begin 2001 in de krant dat DSB een eigen kinderdagverblijf ging starten, wat mijn interesse wekte. Het kinderdagverblijf was nog in de opstartfase, en om daar een steentje aan bij te dragen leek mij een mooie uitdaging. Het kinderdagverblijf kreeg de naam Dikkie Dik. Ik ben een aantal jaren coördinator van het kinderdagverblijf geweest, wat ik met veel plezier deed, maar ik miste het werken met de kinderen en toen er een plaatsje vrij kwam op een van de groepen ben ik daar gaan werken. Nadat het kinderdagverblijf Dikkie Dik werd overgenomen, en Boris werd genoemd, ben ik bij het kinderdagverblijf blijven werken. Het verzorgen en opvoeden van de kinderen, (samen met collega’s) vind ik ontzettend leuk, en natuurlijk ook de contacten die je hebt met ouders. De gezellige sfeer, het volgen van de ontwikkeling van kinderen en de leuke collega’s bij Boris zorgen dat ik elke keer weer met plezier naar mijn werk ga. Ik ben naast mijn werk op de groep ook pedagogisch beleidsmedewerkster en pedagogisch coach.

 

Maria

Mijn naam is Maria Dalhuijsen, ik woon samen met mijn partner Joost Weel in Medemblik. We hebben twee dochters, Sarah en Marly, en een zoon Evan. Bij Boris ben ik bedrijfsleidster en pedagogisch coach, naast mijn werk op de groep. Mijn werkdagen zijn maandag , woensdagmorgen en donderdag.

Wanneer ik op de groep sta, probeer ik het altijd zo huiselijk en aangenaam mogelijk te maken voor de kinderen zodat ze zich “thuis’ voelen bij ons. Door veel te lezen, te zingen en vooral veel persoonlijke aandacht te geven denk ik dit ‘thuis’ gevoel te kunnen creëren. Ik streef altijd naar een goede overdracht met de ouders. Voordat ik bij Boris werkte heb ik onder andere MBO Maatschappelijke dienstverlening niveau 3 en MBO Sociaal cultureel werk niveau 4 gedaan. Ook heb ik 1 jaar HBO Pedagogiek gedaan.

 

Evelien

Ik ben Evelien Dekker en werk op maandag, dinsdag en  woensdag bij Boris. Ik woon in Zwaag, samen met mijn man. In juni 2009 heb ik mijn diploma SPW3 gehaald. Sindsdien ben ik werkzaam als pedagogisch medewerker. Bij Boris ben ik al vanaf oktober 2015 in dienst, eerst als invalkracht, nu ben ik vast in dienst. Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag. Ik vind het erg leuk om met de kinderen te knutselen, buiten te spelen en lekker met ze bezig te zijn. Voorlezen vind ik niet alleen heel erg leuk, maar ook erg belangrijk, dat doe ik zo vaak mogelijk!

 

 

Denise

Ik ben Denise Hoogesteger. Ik heb bij Boris stage gelopen voor pedagogisch medewerker niveau 3 en 4. Tijdens mijn laatste stage ben ik blijven hangen bij het gezellige kinderdagverblijf Boris. Ik ben sinds september 2020 in dienst bij Boris, eerst als invalkracht pedagogisch medewerker, en nu als vaste kracht. Ik werk op maandag, dinsdag donderdag en vrijdag. Ik probeer elke keer iets creatiefs te doen. Ik hou ervan om te knutselen en vind het erg belangrijk om bij de kinderen hun creativiteit te stimuleren.

 

 

 

Femke

Hallo allemaal,Mijn naam is Femke Hoekstra en ik woon in Spanbroek. Dit jaar ‘2022’ heb ik mijn opleiding afgerond en mijn diploma behaald.
De opleiding die ik heb gevolgd is ‘Gespecialiseerd pedagogisch medewerker, niveau 4’.
In mijn tweede leerjaar heb ik een half jaar stage gelopen bij Boris en in mijn derde leerjaar een jaar lang, waarin ik ook inval werk deed.
Mijn vaste werkdagen bij Boris zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag.
Wat ik zo leuk aan Boris vind, is dat het kleinschalig is, waardoor je met de kinderen, maar ook met de ouders een band op kunt bouwen. Ook de huiselijke sfeer bij Boris spreekt mij erg aan. Het is gezellig aangekleed met knutselwerkjes van de kinderen en raambeschilderingen binnen het thema. De kinderen kunnen veel hun eigen gang gaan en eigen keuzes maken.
Ik vind het leuk om met de kinderen te wandelen, creatief bezig te zijn, zingen en dansen en om mee te gaan in hun fantasiewereld.

 

Majory

Hoi allemaal,
Mijn naam is Majory Meerveld, 22 jaar oud en ik kom uit Wognum.
Van september 2017- juni 2018 heb ik mijn eindstage gelopen bij Boris en ben ik afgestudeerd als pedagogisch medewerker MBO4. Vervolgens ben ik als invalkracht gaan werken bij Boris. Na de zomer van 2018 ben ik begonnen met de HBO opleiding Verloskunde in Antwerpen. Dat diploma heb ik inmiddels behaald, en ik werk als verloskundige in de regio. Maar wanneer ik tijd heb, kom ik graag invallen bij Boris.

Ik vind het erg leuk om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen, hoe zij dingen in hun opnemen, omgaan met andere kinderen en hun hierin te ondersteunen.

Naast mijn opleiding en invalkracht vind ik het leuk om muziek te maken. Zo speel ik Bariton in een Brassband orkest op het één na hoogste niveau en doe ik ook jaarlijks mee aan de Nederlandse kampioenschappen. Muziek is erg belangrijk, ook voor kinderen. Ik vind het daarom leuk om muziek te draaien op de groep, te zingen en om wel eens mijn Bariton mee te nemen.

 

 

 

 

 

“De leidsters geven veel persoonlijke aandacht aan de kinderen, de ontwikkeling van de kinderen staat voorop!”

Moeder van Benthe (2 jaar)